O mně

Moje fotka
Jsem milovník prvorepublikové nostalgie, dam v rukavičkách a pánů ve fracích, filmů pro pamětníky, starodávných fotek, rodinných památek, starožitných kousků a hlavně příběhů, které se staly...

neděle 12. února 2012

Zasněžená letní krajina s ovocnou vůní

Zkoušela jsem nafotit zasněženou bylinkovou zahrádku....ale zradilo mě slunce. Paradoxně proto, že svítilo až moc. Až doma při výrobě nedělní sladké tečky se mi nějaké zasněžené fotky povedly....;)
Nic na tom není - prostě celé léto a podzim usilovně sbíráte kuličku po kuličce a střádáte do mrazáku. U nás na zahradě se dá nasbírat rybíz červený, žlutý i černý, kanadské borůvky, lesní jahůdky, maliny červené a žluté, miniaturní nahaté angrešty, které vypadají jako kuličky červeného hroznového vína a od babičky mám ostružiny.
A když vaše zasněžená voňavá krajina začne trochu tát, posypte jí troškou třtinového cukru a přemístěte do kastrolku. Když ji dobře zahřejete, začne to doma vonět létem.....
A pak už stačí horké nalít na pudink a léto je tady;)

Přeju vám krásně voňavé zimní dny;)
Tony

3 komentáře:

  1. Vám také hezké dny.Užasně nafoceno.Dobrou noc.
    S pozdravem Žaneta.

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam! Zbylo pro mě trochu? :)
    Hezké dny, Tony! M

    OdpovědětVymazat
  3. To je krásný recept :)
    Taky máme kde jaký keřík, ale borůvky nám obírají ptáci:o)) Asi bych na ten keř měla ušít nějaký záclonový pytel...Ale kdo by se na to zas měl dívat...No tak jim to asi budu nechávat :)

    OdpovědětVymazat