Tenhle recept není ani trochu můj, i když hodně podobně dělám chleba. Recept jsem našla v nejnovějším čísle časopisu Dieta a publikovala ho Ewa Farna.
Recept na bulky:
3 vejce, 3 lžíce psyllia, 150-200 g jogurtu (nebo zakys.smetany, lučiny), 150 g semínek (slunečnice, len ap. - můžete jeden druh nebo i víc, rozmixujte nahrubo), 2 lžíce chia semínek, sůl (min. 1/2 lžičky)
Vše jen smícháte v míse, necháte stát 10 min, pak vytvoříte bulky (dělám pomocí velké lžíce, vyjde cca 8-10 malých) a kladete na pečící papír na plech. Pečou se cca 30 min na 170°C (prostě dozlatova).
Bulky jsou vevnitř trochu vlhké a vláčné. Pokud je máte na druhý den, je lepší, aby nebyly ve velkém teple.
Recept na chleba (forma na srnčí hřbet):
5 vajec, 5 lžic psyllia, 200 g jogurtu, 200 g semínek (slunečnice, len ap. - můžete jeden druh nebo i víc, rozmixujte nahrubo), 2 lžíce chia semínek, sůl (min. 1/2 lžičky), kmín dle chuti nebo 2 lžičky chlebového koření (dá se koupit směs), 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
Oddělte žloutky od bílků, z bílků ušlehejte tuhý sníh. Zbývající suroviny a žloutky smíchejte v míse a pak lehce vmíchejte sníh. Formu na srnčí hřbet vyložte pečícím papírem a hned tam těsto nalijte. Pak nechte 10 minut odpočívat než upečete cca 35-40 min na (prostě dozlatova).
Stejně jako bulky nevydrží ani chleba v teplé místnosti. Pokud ho nesníte hned, raději s ním do chladu;)
A co dáte na ně, už je na vás;)
Dobrou chuť přeju
Tony
Žádné komentáře:
Okomentovat