O mně

Moje fotka
Jsem milovník prvorepublikové nostalgie, dam v rukavičkách a pánů ve fracích, filmů pro pamětníky, starodávných fotek, rodinných památek, starožitných kousků a hlavně příběhů, které se staly...

čtvrtek 14. února 2013

Ziegler´s fabric - the hemp

image
Pan továrník Ziegler - průkopník českého textilu a tradičních surovin, zachránce strojů z bývalých textilních továren, kdy někdy takřka z dílů určených do šrotu sestaví zpět textilní stav, dovoluje si vám představiti specialitu našeho obchodu:
Konopná metráž (45% konopí, 55%bavlna)
image
Po dlouhých peripetiích a zkouškách vylezlo z textilních strojů Zieglerovic rodinné továrničky několik desítek metrů této speciální metráže určené pro milovníky tradičních surovin a poctivé české textilní práce. Jedná se o velmi pevnou textilii, přesto však poddajnou, protože je vyrobena částečně také z bavlny. Určena jest dle vzorování na všelijaké záležitosti šicí, do domácností, na potisk, sítotisk a další speciální úpravy, jakož i  barvení. Ideální na šití polštářů, tašek, ubrusů, zástěr, závěsů, prostírek, utěrek, taktéž např. atlasový a keprový vzor na oděvní záležitosti jako rustikální tuniky, haleny a další specialitky.
image
vlastnosti metráže : ve spojení s bavlnou činí konopí tuto tkaninu pevnou, ale zároveň poddajnou, dobře saje, vhodná též pro citlivější osoby.
Vzpomeňte na naše babičky, které mívaly ve své domácnosti hladké konopné ručníky na ruce, konopné plachty trávnice a další záležitosti.
Metráž jest dodávána v šíři 160 cm
image

image
Vyzkoušejte Zieglerovic konopnou metráž a budete jistojistě nadmíru spokojeni.

6 komentářů:

  1. Milá Tony, ty látky mi úplně vzaly dech. To je taková nádhera! Prosím, kde se dají koupit? Já bych se do takové krásy bála střihnout, ale znám pár šikulek, kterých bych je rozhodně chtěla ukázat!
    (Třeba mi taky něco ušijou :o))
    Přeju krásný den a hodně sil do další práce!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Tony, teda to je nádhera a poctivá kvalita!!!! Ze srdce přeji ať se daří, protože opravdu kvalitních látek není nikdy dost. Zdravím a přeji krásné a tvořivé dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, děkujeme za pochvalu, i my přejem hezké dny;)

      Vymazat
  3. To je taková nádhera ♥♥♥

    OdpovědětVymazat